X
Tel. +40 748 119 309 inforomania-constanta@bluecollar.dk

BlueCollar JobSupply | Bdul Mamaia nr. 28 | 900670 Constanta, Romania

De ce merită să lucrezi în Danemarca

Mulți oameni, tentați de condițiile financiare atractive, decid să-și abandoneze viața pe râul Vistula și să plece în Danemarca. Acestea nu sunt însă singurele avantaje care fac munca în această țară extrem de atractivă.

BlueCollar

Această țară scandinavă devine o destinație de migrație din ce în ce mai atractivă pentru polonezi. Mulți oameni, tentați de condițiile financiare atractive, decid să-și abandoneze viața pe râul Vistula și să plece în Danemarca. Acestea nu sunt însă singurele avantaje care fac munca în această țară extrem de atractivă. Datorită diverselor sectoare de muncă, toată lumea poate găsi o ofertă care se potrivește în mod ideal cu competențele sale și care corespunde cerințelor sale. Până de curând, o călătorie în Danemarca era un vis de neatins pentru mulți dintre noi. Astăzi însă, datorită unor companii precum BlueCollar JobSupply, puteți găsi un loc de muncă sigur, sigur și legal în această țară scandinavă. Care sunt avantajele muncii în Danemarca și cu ce dificultăți te vei confrunta? Despre asta în textul de mai jos.

 

Lucrezi într-una dintre cele mai bogate țări din Europa? - ofertă tentantă

Danemarca ocupă un loc onorabil pe lista țărilor cu cel mai mare PIB pe cap de locuitor din Uniunea Europeană, care depășește 33.200 USD. Deci nu este de mirare că și salariile în această țară scandinavă sunt mari. Remunerația medie lunară care poate fi obținută în timp ce lucrați în Danemarca variază între 20.000 și 30.000 DKK brut, adică aproximativ 12.000 - 18.000 PLN. Astfel de salarii sunt primite de angajații din industria construcțiilor, finisajelor și transporturilor și de cei angajați oriunde sunt necesare dexteritate manuală și forță fizică. Profesiile tehnice necesită, de asemenea, calificări de specialitate, de exemplu licențe de stivuitor sau cursuri de sudare.

Salariile muncitorilor calificați cu gulere albe cu cunoștințe excelente de engleză și daneză sunt chiar de 2-3 ori mai mari. Pentru comparație, câștigurile în Polonia în poziții similare oscilează în jurul valorii de 5.000 PLN.

Fiind angajat cu contract de muncă în această țară scandinavă, merită să rețineți că veți deconta conturile la biroul danez.

De asemenea, merită subliniat faptul că, în Danemarca, remunerația pentru muncă este convenită individual cu angajatorul. Nu există un tarif minim stabilit în avans. Pe de altă parte, un danez angajat în aceeași funcție cu un străin nu poate câștiga mai mult decât el. Valoarea salariului depinde de calificările dumneavoastră și de vechimea în muncă.

Timpul de lucru în Danemarca nu se bazează pe codul muncii, așa cum este cazul în Polonia. Prin urmare, la semnarea unui contract, merită să fiți atenți la condițiile acestuia - sistemul de muncă, zile libere, ore suplimentare etc. Timpul mediu de lucru în această țară scandinavă nu depășește 37 de ore pe săptămână. Desigur, contractele colective permit prelungirea acestuia la 50 de ore, dar ar trebui să o revizuiți cu atenție înainte de a semna contractul. Angajatul are dreptul la o pauză pentru odihnă și masă, care este de la 30 la 60 de minute.

Danemarca - o țară deschisă angajaților specializați în diverse profesii

Condițiile de angajare, precum și problema remunerației, depind de calificări. Cu toate acestea, există multe locuri de muncă vacante în Danemarca - atât sezoniere, cât și pe termen lung. Cu toate acestea, merită să verificați dacă îndepliniți toate cerințele specificate în ofertă înainte de a începe să aplicați pentru angajare.

Un sector foarte popular în care poți lucra atunci când te decizi să pleci în Danemarca este construcțiile. Această industrie este în continuă evoluție, așa că deseori apar anunțuri pentru posturi vacante pentru specialiști calificați. Cererea de constructori este întotdeauna destul de mare. Așadar, dacă cunoașteți zidăria, puteți tăia și prelucra metale, sau sunteți familiarizat cu diverse tipuri de lucrări de construcții și cunoașteți engleza cel puțin la un nivel de bază, găsirea unui loc de muncă în Danemarca nu va fi o problemă pentru dvs.

Danemarca este o țară agricolă, așa că puteți găsi cu ușurință locuri de muncă în silvicultură sau producția de legume, fructe sau plante. Majoritatea acestei meserii nu necesită experiență în muncă, iar atunci când decideți să urmați o astfel de profesie, puteți conta pe formarea oferită de angajator. Acest sector este deosebit de atractiv pentru angajații care caută un loc de muncă sezonier, chiar și pentru cei care nu vorbesc pe deplin engleza sau daneză.

În această țară scandinavă, renumită pentru creșterea animalelor, îți poți găsi cu ușurință un loc de muncă la o fermă sau la o fermă, dar în această meserie ar trebui să ai experiență și să cunoști limba engleză. Asemenea cerințe rezultă din faptul că majoritatea fermelor daneze sunt supravegheate de fermier însuși, care angajează un singur angajat. Prin urmare, cunoașterea limbii este esențială pentru comunicare. Merită totuși subliniat că munca la fermă are multe avantaje. Cel mai adesea nu trebuie să vă faceți griji pentru cazare, deoarece locuiți în casa fermierului sau în vecinătatea acesteia. Deci, aveți o oportunitate grozavă de a învăța despre cultura daneză, de a vă lustrui limba sau de a construi relații cu străinii. Cu toate acestea, dacă vă place divertismentul și doriți să ieșiți într-un club după muncă, atunci ar trebui să locuiți într-un oraș mic, sau satul poate fi o problemă pentru tine. Cu toate acestea, majoritatea angajaților văd acest lucru ca pe un avantaj, deoarece lipsa locurilor unde să cheltuiască bani economisește niște bani.

Când îți cauți un loc de muncă în Danemarca, cu siguranță îl vei găsi în sectorul serviciilor. În special vara, există o lipsă de ospătari, brutari, lucrători în depozit, spălătorii și hoteluri. Iarna, oamenii caută oameni care să deservească standuri de Crăciun sau animații pentru copii. În această industrie, puteți lucra sezonier sau puteți găsi un loc de muncă pentru perioade mai lungi. Desigur, în acest sector, cunoașterea limbii engleze va fi foarte utilă, deși nu este întotdeauna necesară.

Asistență medicală la un nivel înalt

Când decideți să începeți să lucrați în Danemarca, nu trebuie să vă ocupați singur de problema asigurării de sănătate. Fiecare angajat primește așa-numitul cartonașul galben care dă dreptul la îngrijiri medicale. Întreaga procedură durează până la câteva săptămâni, așa că atunci când călătoriți în această țară scandinavă, nu uitați să luați cu dvs. cardul EHIC, pe care îl puteți obține cât timp vă aflați încă în Polonia.

Posibilitatea de a admira peisaje frumoase

Indiferent dacă lucrezi în capitala - Copenhaga, într-un alt oraș mare sau în mediul rural, îți poți petrece timpul liber în multe feluri. Danemarca este în primul rând o țară cu peisaje minunate, multă verdeață, parcuri și vegetație. Îl puteți vizita de-a lungul și de-a lungul urcându-vă pe două roți, deoarece există o mulțime de piste de biciclete aici. În timp ce vă aflați pe una dintre sutele de insule daneze, puteți, de asemenea, să faceți drumeții, să vă plimbați pe plajă sau să vizitați o grădină zoologică sau un muzeu, ceea ce nu lipsește în această țară. Așa că toată lumea după serviciu sau în weekend poate găsi cu ușurință activități interesante în timpul liber.

Printre avantaje, există și dezavantaje

Când te decizi să lucrezi în Danemarca, uneori va trebui să te confrunți cu multe probleme. Așa că haideți să ne pregătim bine pentru călătoria dumneavoastră în străinătate pentru a o menține la minimum.

În timp ce lucrezi în Danemarca, poți câștiga mult mai mult decât în ​​Polonia, dar ar trebui să realizezi că costul vieții în această țară este la fel de mare. Această diferență este vizibilă mai ales la începutul șederii dumneavoastră, când trebuie să plătiți pentru închirierea unui apartament sau să cumpărați echipamentul lipsă. Potrivit datelor Eurostat, prețurile la alimente și băuturi nealcoolice în Danemarca sunt cele mai ridicate din întreaga Uniune Europeană. Călătoria în Danemarca este, de asemenea, costisitoare. Costul închirierii unui apartament este de aproximativ 1500-3000 CZK. Mâncarea costă lunar aproximativ 1000 CZK. Pentru acest transport - aproximativ 120 CZK pe lună și alte cheltuieli. După adunarea, costul lunar al vieții este între 3000-5000 CZK. În comparație cu realitatea poloneză, este destul de mult, dar ținând cont de suma salariului, banii câștigați îți vor permite să trăiești și să economisești bani.

Așa că merită să luați niște numerar cu dvs. atunci când plecați în această țară scandinavă, ceea ce vă va face mai ușor să începeți într-o țară străină și vă va permite să supraviețuiți până la primul salariu. De asemenea, merită subliniat faptul că atunci când decideți să profitați de ofertele de muncă pregătite de BlueCollar, puteți conta pe rambursarea costurilor de călătorie și pe asistență în organizarea cazării. În unele cazuri, puteți conta chiar și pe subvenționarea costurilor de închiriere. De asemenea, vă vom ajuta în îndeplinirea tuturor formalităților legate de călătoria și șederea dumneavoastră în țară.

Dacă îți place soarele și căldura, probabil că nu vei fi încântat de clima din Danemarca. Jumătate de an este gri și rece acolo. Când lucrați afară, merită să obțineți îmbrăcăminte impermeabilă. Cu toate acestea, frumusețea peisajelor daneze va compensa cu siguranță acest inconvenient.

De asemenea, merită să înveți puțin engleză înainte de a merge la muncă. În multe profesii, această abilitate nu este necesară, dar cu siguranță vă va ajuta să vă faceți noi prieteni într-o țară străină.

Mersul la muncă în Danemarca și amenințarea COVID-19

Polonezii care călătoresc în Danemarca care au fost complet vaccinați și au certificatul corespunzător sau au fost infectați anterior cu virusul SARS-CoV-2 și îl confirmă cu un rezultat pozitiv al testului PCR efectuat nu mai devreme de 14 zile și nu mai târziu de 12 luni înainte intrare, poate intra în țară fără a fi nevoie să se supună unui test și să rămână în carantină.

Pentru a putea lucra în Danemarca, persoanelor nevaccinate ar trebui să li se efectueze un test negativ cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în țară – în cazul unui test PCR. De asemenea, este posibil să vă testați după intrarea în Danemarca, dar acest lucru trebuie făcut în 24 de ore.

Pentru a preveni răspândirea virusului, guvernul danez a decis să introducă un pașaport covid. Va trebui să-l arăți dacă vrei să vizitezi o discotecă sau un club de noapte după muncă. Fără acesta, nu veți avea voie să intrați într-un restaurant sau cafenea care servește preparate în incintă. Merită să-l ai cu tine atunci când mergi la o petrecere sau un concert mai mare, sau mergi la un muzeu sau parc de distracție. De asemenea, vi se va cere să vă prezentați pașaportul covid în spitale, centre de asistență socială sau alte locuri publice.

Folosim cookie-uri pentru a optimiza performanța site-ului web și pentru a viza conținutul site-ului. Făcând clic pe Accept, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.
Mai mult